ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegojabłko 1 sztukcytryna według uznaniagruszka 1 sztukkiełki słonecznika według uznaniasól 1 szczyptajogurt naturalny 1 sztukcukier według uznaniaWykonanie:Jabłko i gruszkę dokładnie umyć, wytrzeć, przekroić na pół, nie obierać ze skórki,wyciąć gniazda nasienne. Pokroić wzdłuż na dość cienkie plasterki, skropić sokiem wyciśnietym z cytryny, aby miąższ nie ściemniał. kiełki słonecznika dokładnie umyć, przelać wrzątkiem, osączyć, dodać do sałatki. Do naturalnego jogurtu (Można użyć też kegiru) dodać szczyptę soli, odrobinę cukru i sok z cytryny do smaku, starannie wymieszać, polać sałatkę, schłodzić w lodówce. Podawać jako dodatek do pieczonych mięsAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!SałatkiKomentarze:Autor: IzzzData: 2009-04-20Polecam spróbowaćDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: