Wykonanie
« Powrót

Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
gruszki 1 kilogramów
cukier 1,3 kilogramów
cytryna 2 sztuk
Wykonanie:
Obrane
gruszki pokroić na kawałki, wycinając gniazda nasienne. Sparzone, wyszorowane
cytryny pokroić w plasterki razem ze skórka. W głębokim naczyniu wymieszać
owoce.
Cukier zalać 1/2 litra
wody, ugotować
syrop i gorącym zalać
owoce. Odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce.
Syrop zlać do rondla, zagotować i znów gorącym zalać
owoce i odstawić na kolejna dobę. Trzeciego dnia smażyć
konfiturę na małym ogniu, zdejmując powstałą pianę. Gorące przełożyć do słoików, szczelnie zamknąć i ustawić do góry dnem.
Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: