Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilet z
flądry 1,5 kilogramówsłodka
śmietana 1,5 szklanek
musztarda (łagodna)4 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
mąka 1 szklanekkostka
masła 0,5 kostek
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier według uznaniaWykonanie:Filety opłukać, osuszyć i polać
śmietanką wymieszaną z
musztardą i
sokiem z cytryny. Wstawić na godzinę do lodówki.
Ryby osączyć z zalewy, obtoczyć w
mące. Włożyć na rozgrzane
masło, smażyć z obu stron 3-4 minuty. Przełożyć na talerz, oprószyć
solą i
pieprzem.
Sos musztardowy podgrzać, doprawić
solą,
pieprzem i
cukrem. Podawać do
ryby.Autor: justynaf7Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: