ßßß Cookit - przepis na Smażona flądra w sosie musztardowym

Smażona flądra w sosie musztardowym

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z flądry 1,5 kilogramów
słodka śmietana 1,5 szklanek
musztarda (łagodna)4 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
mąka 1 szklanek
kostka masła 0,5 kostek
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier według uznania
Wykonanie:
Filety opłukać, osuszyć i polać śmietanką wymieszaną z musztardą i sokiem z cytryny. Wstawić na godzinę do lodówki. Ryby osączyć z zalewy, obtoczyć w mące. Włożyć na rozgrzane masło, smażyć z obu stron 3-4 minuty. Przełożyć na talerz, oprószyć solą i pieprzem. Sos musztardowy podgrzać, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Podawać do ryby.
Autor: justynaf7
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4225/Smazona-fladra-w-sosie-musztardowym