ßßß Cookit - przepis na Gulasz myśliwski

Gulasz myśliwski

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
wieprzowina bez kości 50 dekagramów
mąka 1 łyżek deserowych
tłuszcz 4 dekagramów
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
woda 1 szklanek
vegeta 1 łyżek deserowych
ogórek kiszony 1 sztuk
jałowiec ziarna według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Mięso pokroić na małe kawałki, posypać solą i mąką, obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Zalać wodą, wsypać przyprawę "Jarzynka", zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, włożyć do niego koncentrat pomidorowy, zmielone ziarno jałowca, pokrojony na półplasterki ogórek, resztę mąki, wymieszać i chwilę pogotować.
Uwagi:
mielone ziarna jałowca
Kuchnia Polska
Kuchnia Staropolska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: Woyciech
Data: 2010-10-10
STAROPOLSKA potrawa w SZYBKOWARZE przygotowywana???? czego to nasi przodkowie nie wymyslili :D:D:D
Autor: staropolanin
Data: 2009-08-18
no tak jażynka i kostki rosołowe to jest to co nasi dziadowie mieli , pewnie od druidów z lidla lub auchan
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1671/Gulasz-mysliwski