Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
wieprzowina bez kości 50 dekagramów
mąka 1 łyżek deserowychtłuszcz 4 dekagramów
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
woda 1 szklanek
vegeta 1 łyżek deserowych
ogórek kiszony 1 sztuk
jałowiec ziarna według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Mięso pokroić na małe kawałki, posypać
solą i
mąką, obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Zalać
wodą, wsypać przyprawę "Jarzynka", zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, włożyć do niego
koncentrat pomidorowy, zmielone ziarno jałowca, pokrojony na półplasterki
ogórek, resztę
mąki, wymieszać i chwilę pogotować.Uwagi:mielone ziarna jałowcaKuchnia PolskaKuchnia StaropolskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: WoyciechData: 2010-10-10STAROPOLSKA potrawa w SZYBKOWARZE przygotowywana???? czego to nasi przodkowie nie wymyslili :D:D:DAutor: staropolaninData: 2009-08-18no tak jażynka i
kostki rosołowe to jest to co nasi dziadowie
mieli , pewnie od druidów z lidla lub auchanDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: