Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
papryka 3 sztuk
pomidory 1 sztuk
ser żółty ostry 6 plastry
koperek według uznania
bazylia według uznania
olej według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, przekrojone wzdłuż na połówki
papryki ułożyć na blasze, polać
olejem, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 20 minut. Po wyjęciu nakryć ściereczka i trzymać 20 minut. Zdjąć skórkę tak, aby nie uszkodzić miąższu
papryki. Plaster
sera ułożyć na połówce
papryki, na nim po gałązce
koperku i
bazylii, zwinąć w rulon. Można też dodatkowo rulon spiąć wykałaczką. Umyty
pomidor pokroić na grubsze plastry i ułożyć na zewnętrznej stronie roladki. Pie w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, aż
ser się rozpuści. Przed podaniem udekorować przystawkę listkami
bazylii i gałązkami
koperku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: