ßßß Cookit - przepis na Zapiekana papryka faszerowana żółtym serem

Zapiekana papryka faszerowana żółtym serem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
papryka 3 sztuk
pomidory 1 sztuk
ser żółty ostry 6 plastry
koperek według uznania
bazylia według uznania
olej według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone, przekrojone wzdłuż na połówki papryki ułożyć na blasze, polać olejem, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 20 minut. Po wyjęciu nakryć ściereczka i trzymać 20 minut. Zdjąć skórkę tak, aby nie uszkodzić miąższu papryki. Plaster sera ułożyć na połówce papryki, na nim po gałązce koperku i bazylii, zwinąć w rulon. Można też dodatkowo rulon spiąć wykałaczką. Umyty pomidor pokroić na grubsze plastry i ułożyć na zewnętrznej stronie roladki. Pie w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, aż ser się rozpuści. Przed podaniem udekorować przystawkę listkami bazylii i gałązkami koperku.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11676/Zapiekana-papryka-faszerowana-zoltym-serem