ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopapryka 3 sztukpomidory 1 sztukser żółty ostry 6 plastrykoperek według uznaniabazylia według uznaniaolej według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, przekrojone wzdłuż na połówki papryki ułożyć na blasze, polać olejem, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 20 minut. Po wyjęciu nakryć ściereczka i trzymać 20 minut. Zdjąć skórkę tak, aby nie uszkodzić miąższu papryki. Plaster sera ułożyć na połówce papryki, na nim po gałązce koperku i bazylii, zwinąć w rulon. Można też dodatkowo rulon spiąć wykałaczką. Umyty pomidor pokroić na grubsze plastry i ułożyć na zewnętrznej stronie roladki. Pie w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, aż ser się rozpuści. Przed podaniem udekorować przystawkę listkami bazylii i gałązkami koperku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: