ßßß Cookit - przepis na Sałatka z pstrąga

Sałatka z pstrąga

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pstrąg wędzony 300 gramów
kapusta pekińska 1 sztuk
szczypiorek 1 pęczek
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
rzodkiewki 5 sztuk
grzybki marynowane 6 sztuk
majonez 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Odfiletowaną rybę pokroić w dość cienkie paski. Umytą, małą kapustę drobno pokroić. Umyty, osączony szczypiorek posiekać. Oczyszczone rzodkiewki pokroić na ósemki. Mniejsze grzybki zostawić w całości, a większe pokroić na połówki. Składniki przełożyć do miski, doprawić solą oraz pieprzem, skropić sokiem z cytryny, dodać majonez i delikatnie wymieszać. Przełożyć sałatkę do salaterki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Ryb
Sałatki
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11266/Salatka-z-pstraga