Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pstrąg wędzony 300 gramów
kapusta pekińska 1 sztuk
szczypiorek 1 pęczek
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
rzodkiewki 5 sztuk
grzybki marynowane 6 sztuk
majonez 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Odfiletowaną
rybę pokroić w dość cienkie paski. Umytą, małą
kapustę drobno pokroić. Umyty, osączony
szczypiorek posiekać. Oczyszczone
rzodkiewki pokroić na ósemki. Mniejsze
grzybki zostawić w całości, a większe pokroić na połówki. Składniki przełożyć do miski, doprawić
solą oraz
pieprzem, skropić
sokiem z cytryny, dodać
majonez i delikatnie wymieszać. Przełożyć
sałatkę do salaterki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z RybSałatkiWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: