ßßß Cookit - przepis na Pieczeń jagnięca

Pieczeń jagnięca

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
udziec jagnięcy 1,5 kilogramów
olej 2 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
rozmarym suszony 1 łyżek deserowych
ocet 1 szklanek
woda 1 szklanek
przyprawa jarzynowa według uznania
czosnek 4 ząbki
liść laurowy 2 sztuk
ziele angielskie 5 sztuk
pieprz ziarno 10 sztuk
sól według uznania
Wykonanie:
Zagotować wodę z octem, obranym czosnkiem i przyprawami. Umyte, osuszone mięso posolić. Zalać gorącą marynatą, ostudzić, przykryć i wstawić na 12 h do lodówki. W czasie marynowania kilka razy obrócić. Po wyjęciu z marynaty osuszyć i obsmażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać roztartym rozmarynem i wiórkami masła, skropić gorącą wodą, przykryć. Piec ok. 90 minut w 180 stopniach, skrapiając wodą, a następnie wytworzonym sosem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6096/Pieczen-jagnieca