Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
udziec jagnięcy 1,5 kilogramów
olej 2 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
rozmarym suszony 1 łyżek deserowych
ocet 1 szklanek
woda 1 szklanek
przyprawa jarzynowa według uznania
czosnek 4 ząbki
liść laurowy 2 sztuk
ziele angielskie 5 sztuk
pieprz ziarno 10 sztuk
sól według uznaniaWykonanie:Zagotować
wodę z
octem, obranym
czosnkiem i przyprawami. Umyte, osuszone
mięso posolić. Zalać gorącą marynatą, ostudzić, przykryć i wstawić na 12 h do lodówki. W czasie marynowania kilka
razy obrócić. Po wyjęciu z marynaty osuszyć i obsmażyć na rozgrzanym
oleju ze wszystkich stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać roztartym
rozmarynem i wiórkami
masła, skropić gorącą
wodą, przykryć. Piec ok. 90 minut w 180 stopniach, skrapiając
wodą, a następnie wytworzonym sosem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: