ßßß Cookit - przepis na Sałatka śledziowa z grzybami

Sałatka śledziowa z grzybami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z matjasa 30 dekagramów
grzyby marynowane 2 łyżek stołowych
cebulka marynowana według uznania
papryka według uznania
olej 3 łyżek stołowych
koperek według uznania
Wykonanie:
Filety dokładnie opłukać w zimnej wodzie, jeśli mają być mniej słone, można je pozostawić w wodzie na 1-2 godziny. Filety dokładnie osączyć, pokroić na nieduże kawałki, paprykę umyć, pokroić na paski. Większe grzyby pokroić na kawałki, cebulki na cienkie pół-plasterki. Rozdrobnione składniki sałatki wymieszać, polać olejem, posypać koperkiem.
Uwagi:
filety śledziowe „matiasy”, marynowane grzyby
najlepiej leśne (mogą też być pieczarki), papryka kolorowa
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Ryb
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2096/Salatka-sledziowa-z-grzybami