Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
filet z matjasa 30 dekagramów
grzyby marynowane 2 łyżek stołowych
cebulka marynowana według uznania
papryka według uznania
olej 3 łyżek stołowych
koperek według uznaniaWykonanie:Filety dokładnie opłukać w zimnej wodzie, jeśli mają być mniej słone, można je pozostawić w wodzie na 1-2 godziny. Filety dokładnie osączyć, pokroić na nieduże kawałki,
paprykę umyć, pokroić na paski. Większe
grzyby pokroić na kawałki,
cebulki na cienkie pół-plasterki. Rozdrobnione składniki sałatki wymieszać, polać
olejem, posypać
koperkiem.Uwagi:
filety śledziowe „matiasy”,
marynowane grzybynajlepiej leśne (mogą też być
pieczarki),
papryka kolorowaPotrawy z
GrzybówPotrawy z RybSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: