ßßß Cookit - przepis na Gęś w potrawce winnej

Gęś w potrawce winnej

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
gęś 1 kilogramów
olej sojowy 3 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 2 szklanek
marchew 1 sztuk
cebula 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Rozgrzać w szybkowarze olej, obsmażyć na nim kawałki gęsi i pokrojoną na 4 części cebulę. Gdy są rumiane, wsypać mąkę, wymieszać posolić i popieprzyć. Wlać wino, włożyć oczyszczoną marchew. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem posypać zieleniną. Uwaga. Do potrawki można dodać przetartą marchew.
Uwagi:
Gęś w kawałkach, zamiast wina może być zastępczo tyleż wody z octem winnym i kieliszkiem wódki
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1489/Ges-w-potrawce-winnej