Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
gęś 1 kilogramów
olej sojowy 3 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 2 szklanek
marchew 1 sztuk
cebula 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Rozgrzać w szybkowarze
olej, obsmażyć na nim kawałki gęsi i pokrojoną na 4 części
cebulę. Gdy są rumiane, wsypać
mąkę, wymieszać posolić i popieprzyć. Wlać
wino, włożyć oczyszczoną
marchew. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem posypać
zieleniną. Uwaga. Do potrawki można dodać przetartą
marchew.Uwagi:
Gęś w kawałkach, zamiast
wina może być zastępczo tyleż
wody z
octem winnym i kieliszkiem
wódkiPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: