ßßß Cookit - przepis na Gęś pieczona porcjowana

Gęś pieczona porcjowana

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
gęś 1 kilogramów
tymianek 1 łyżek deserowych
liście laurowe 2 sztuk
woda 0.5 szklanek
olej sojowy 1 łyżek stołowych
pieprz ziarnisty według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Kawałki skruszałej gęsi natrzeć solą, tymiankiem i rozkruszonymi listkami laurowymi (np. na noc). Rozgrzać olej, lekko obsmażyć na nim kawałki gęsi w szybkowarze, wlać wodę, zamknąć szybkowar. Ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego (na każdy następny kilogram gęsi dodawać po 15 minut).
Uwagi:
Gęś w kawałkach, tymianek lub macierzanka, mozna użyć innego oleju
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: bob starszy
Data: 2007-02-17
nic specialnego
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1488/Ges-pieczona-porcjowana