Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
gęś 1 kilogramów
tymianek 1 łyżek deserowych
liście laurowe 2 sztuk
woda 0.5 szklanek
olej sojowy 1 łyżek stołowych
pieprz ziarnisty według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Kawałki skruszałej gęsi natrzeć
solą,
tymiankiem i rozkruszonymi listkami laurowymi (np. na noc). Rozgrzać
olej, lekko obsmażyć na nim kawałki gęsi w szybkowarze, wlać
wodę, zamknąć szybkowar. Ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego (na każdy następny kilogram gęsi dodawać po 15 minut).Uwagi:
Gęś w kawałkach,
tymianek lub macierzanka, mozna użyć innego
olejuPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: bob starszyData: 2007-02-17nic specialnegoDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: