ßßß Cookit - przepis na Gęś w warzywach

Gęś w warzywach

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
gęś 1 kilogramów
olej sojowy 4 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
marchew 4 sztuk
pietruszka 3 sztuk
ziemniak 50 dekagramów
czosnek 2 ząbki
woda 0.5 szklanek
zielenina według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Kawałki skruszałej gęsi natrzeć solą i czosnkiem. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, obrumienić na nim kawałki gęsi oraz oczyszczone i pokrojone marchwie i pietruszki. Wlać wodę; wkroić oczyszczone kartofle, popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem posypać zieleniną.
Uwagi:
olej sojowy lub inny
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1490/Ges-w-warzywach