Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
gęś 1 kilogramów
olej sojowy 4 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
marchew 4 sztuk
pietruszka 3 sztuk
ziemniak 50 dekagramów
czosnek 2 ząbki
woda 0.5 szklanek
zielenina według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Kawałki skruszałej gęsi natrzeć
solą i
czosnkiem. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, obrumienić na nim kawałki gęsi oraz oczyszczone i pokrojone marchwie i
pietruszki. Wlać
wodę; wkroić oczyszczone
kartofle, popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem posypać
zieleniną.Uwagi:
olej sojowy lub innyPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: