ßßß Cookit - przepis na Ryba morska w papilotach

Ryba morska w papilotach

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z ryb morskich 800 gramów
przyprawa do ryb według uznania
czosnek 1 ząbki
cytryna 2 sztuk
masło 250 gramów
koperek 2 łyżek stołowych
pieprz biały według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczony rozdrobniony czosnek u8trzeć z 1/4 masła, posiekanym koperkiem oraz odrobiną soli. Umyte filety, natrzeć przyprawą do ryb, oprószyć solą oraz pieprzem. Każdy ułożyć na dużym kawałku folii posmarowanej masłem koperkowo-czosnkowym. Pozostałe masło, mocno schłodzone zetrzeć na wiórki i posypać nimi ryby. Wyszorowaną cytrynę pokroić na plasterki i po 2-3 ułożyć na każdym filecie. Zebrać końce folii ponad rybą tak, aby powstała torebka, brzegi zagiąć na zewnątrz. Te pakieciki ułożyć na rozgrzanym ruszcie i piec ok. 30 minut w 200 stopniach. Podawać z ziemniakami z wody polanymi masłem oraz z porcją sezonowej surówki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8397/Ryba-morska-w-papilotach