Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filety z ryb morskich 800 gramów
przyprawa do ryb według uznania
czosnek 1 ząbki
cytryna 2 sztuk
masło 250 gramów
koperek 2 łyżek stołowych
pieprz biały według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony rozdrobniony
czosnek u8trzeć z 1/4
masła, posiekanym
koperkiem oraz odrobiną
soli. Umyte filety, natrzeć przyprawą do ryb, oprószyć
solą oraz
pieprzem. Każdy ułożyć na dużym kawałku folii posmarowanej
masłem koperkowo-
czosnkowym. Pozostałe
masło, mocno schłodzone zetrzeć na wiórki i posypać nimi
ryby. Wyszorowaną
cytrynę pokroić na plasterki i po 2-3 ułożyć na każdym filecie. Zebrać końce folii ponad
rybą tak, aby powstała torebka, brzegi zagiąć na zewnątrz. Te pakieciki ułożyć na rozgrzanym ruszcie i piec ok. 30 minut w 200 stopniach. Podawać z
ziemniakami z
wody polanymi
masłem oraz z porcją sezonowej surówki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: