ßßß Cookit - przepis na Sałatka pasterska

Sałatka pasterska

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
fasolka szparagowa 800 gramów
ziemniaki małe 800 gramów
boczek wędzony w plastrach 150 gramów
cebula 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
sos sałatkowy cebulowo-ziołowy 1 sztuk
sól według uznania
Wykonanie:
Wyszorowane lub oskrobane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. oczyszczoną fasolkę ugotować w osolonym wrzątku, osaczyć, ostudzić. Oczyszczone cebule drobno posiekać. boczek pokroić w paski i podsmażyć z cebulą na maśle, aż stanie się rumiany. Zdjąć z patelni i ostudzić.
Na dużym talerzu ułożyć fasolkę, ziemniaki, cebulę i chrupiący boczek.
Sos sałatkowy wymieszać z wodą i olejem wg przepisu na opakowaniu. Polać sałatkę sosem, lekko przemieszać i od razu podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6720/Salatka-pasterska