Wykonanie
W końcu zaświeciło słońce. A któż by śmiał siedzieć w domu i gotować w kuchni, kiedy za oknem zielono, uroczo i ciepło. Zabrałam więc wszystko na zewnątrz i przygotowałam dla moim ziemniakołasuchów pyszne grillowane pyry z młodziutką
cebulką (jeszcze chyba
szczypiorkiem), zerwaną z naszego ogródka oraz
masłem i grubą
solą. Pysznie, prosto i szybko.

Składniki:1 kg
ziemniaków100 g
masłasólcebulka dymka w ilości słusznejPrzepis:-
Ziemniaki dokładnie myjemy, aby nie został na nich ani jeden ślad ziemi, w której raczyły się urodzić. Kroimy na kilkucentymetrowe kawałki. Układamy po kilka sztuk na folii aluminiowej. Na wierzch kładziemy po pęczku
cebulki i łyżeczce
masła. Całość doprawiamy grubą
solą. Paczuszki szczelnie zawijamy dwuwarstwowo (jedna warstwa to zbyt mało -
ziemniaki się spalą). Pieczemy około 20 minut. Podajemy ze świeżym
masłem.Smacznego :)