ßßß Cookit - przepis na Przysmak meksykański

Przysmak meksykański

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
ser żółty twardy 10 dekagramów
śmietana kwaśna 15 dekagramów
dymka 10 dekagramów
papryczka chili 6 dekagramów
chipsy typu tortilla 1 sztuk
cebula 1 sztuk
papryka marynowana 1 sztuk
sos salsa 200 mililitrów
Wykonanie:
Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odłożyć 2 łyżki a resztę połączyć ze śmietaną. Oczyścić i pokroić w krążki dymkę. Osączyć i pokroić w krążki papryczki chili. Posmarować tłuszczem żaroodporne naczynie. Przełożyć do niego chipsy, dymkę i chili. Polać sosem śmietanowo-serowym i posypać odłożonym serem. Wstawić na 15 minut do nagrzanego piekarnika. Zapiekać w temp. 200 st. Obrać i pokroić w kostkę cebulę. Osączyć na sitku marynowaną paprykę. Zmiksować na gładką masę i wymieszać z sosem salsa oraz cebulą. Przelać do sosjerki. Polewać nim gotowe danie z piekarnika.
Uwagi:
po 3 dag zielonych i czerwonych marynowanych papryczek chili, 1 opakowanie chipsów typu tortilla, 1 słoik marynowanej papryki, mozna użyć innego pikantnego sosu
Kuchnia Meksykańska
Zapiekanki i Pizze
Komentarze:
Autor: ibeata
Data: 2008-12-11 na pewno pyszne mniam
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1915/Przysmak-meksykanski