Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ser żółty twardy 10 dekagramów
śmietana kwaśna 15 dekagramów
dymka 10 dekagramów
papryczka chili 6 dekagramów
chipsy typu tortilla 1 sztuk
cebula 1 sztuk
papryka marynowana 1 sztuk
sos salsa 200 mililitrówWykonanie:
Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odłożyć 2 łyżki a resztę połączyć ze
śmietaną. Oczyścić i pokroić w krążki
dymkę. Osączyć i pokroić w krążki
papryczki chili. Posmarować tłuszczem żaroodporne naczynie. Przełożyć do niego
chipsy,
dymkę i
chili. Polać sosem
śmietanowo-
serowym i posypać odłożonym
serem. Wstawić na 15 minut do nagrzanego piekarnika. Zapiekać w temp. 200 st. Obrać i pokroić w kostkę
cebulę. Osączyć na sitku marynowaną
paprykę. Zmiksować na gładką masę i wymieszać z
sosem salsa oraz
cebulą. Przelać do sosjerki. Polewać nim gotowe danie z piekarnika.Uwagi:po 3 dag zielonych i czerwonych marynowanych
papryczek chili, 1 opakowanie
chipsów typu tortilla, 1 słoik marynowanej
papryki, mozna użyć innego pikantnego sosuKuchnia MeksykańskaZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: ibeataData: 2008-12-11 na pewno pyszne mniamDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: