Wykonanie

2
piersi z kurczakaFarsz:
cebula,
papryka,
pieczarki,
kukurydza konserwowaKetchup ½ szklanki
Chipsy drobno pokruszone - ½ szklanka
Żółty ser w plastrachPiersi rozciąć i bardzo cienko rozbić, przyprawić.
Cebulę,
pieczarki i
paprykę podsmażyć, dodać
kukurydzę i
ketchup. Blaszaną formę do pieczenia mufinek wysmarować tłuszczem i wyłożyć plastrami
mięsa. Do środka włożyć farsz, oczywiści można go bardziej urozmaicić, można dodać
fasolkę konserwową,
groszek itd.
Mięsem, które będzie wystawać poza foremkę, należy zamknąć mufinkę. Całość pieczemy ok. 25 minut w 140 stopniach. Po tym czasie na każda mufinkę nakładamy
ser i posypujemy
chipsami. Zapiekamy jeszcze 5 minut .