Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegokruszony
cukier według uznania
sól według uznania
żółtka 2 sztuk
cukier puder 10 dekagramów
masło 25 dekagramów
mąka 30 dekagramówWykonanie:
Mąkę przesiać,posiekać ze schłodzonym
masłem.Dodać
cukier,
żółtka i szczyptę
soli,szybko zagnieść kruche ciasto.Uformować z niego kulę,zawinąć w folię aluminiową lub worek plastikowy,włożyć na pół godziny do lodówki.Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 5 mm.Foremkami wyciąć
ciasteczka dowolnych kształtów.Posypać kruszonym kandyzem,palcami lekko wcisnąć
cukier w ciasto,aby kryształki
cukru nie spadły.
Ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem pergaminowym.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200st.C,piec na rumiano15-20 minut,przestudzić.Autor: krysia15Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: