Wykonanie
            Waniliowe, bardzo delikatne, smaczne i jeszcze na dodatek zdrowe 
ciasteczka będą równie dobre na słodką popołudniową przekąskę jak i na śniadanie.




Składniki :200 g. miękkiego 
masła1 szklanka 
cukru pudru4 
żółtka2 szklanki 
mąki orkiszowejszczypta 
soli1 łyżeczka pasty waniliowejPrzygotowanie :Ucieram 
masło z 
cukrem i pastą 
waniliową na puszystą masę, po czym- ucierając-dodaję po 1 
żółtku. Dodaję szczyptę 
soli i 
mąkę, i łyżką mieszam aż powstanie gładkie, gęste ciasto ( da się zagnieść w kulę, ale też wyciskać przez tylkę ). Ciasto przekładam do rękawa cukierniczego i wyciskam ozdobne 
ciasteczka na blachę wyłożoną papierem. Piekę w termoobiegu ok. 15-20 minut w temperaturze 180 stopni C.Przepis autorski.





