ßßß
 
            
         Wiele osób uważa za szaleństwo pieczenie ciastek w domu. Owszem, nie jest to szybka sprawa, ale akurat ja bardzo to lubię. Ostatnio jednak mam mniej czasu i dlatego robię ich mniej. Skusiłam się na szybkie maślane ciasteczka, bez dodatków. Są bardzo kruche i długo świeże. Na pewno pyszne byłyby przełożone marmoladą i posypane cukrem pudrem. Ale wtedy radziłabym dać do ciasta połowę cukru.*na około 3 duże blaszki z piekarnikaSkładniki:300 g mąki3 żółtka1/3 łyżeczki soli100 g cukru pudru200 g dobrego masłaWszystkie składniki szybko zagnieść na jednolite ciasto i umieścić w lodówce na 1-2 godziny. Rozwałkować na stolnicy obsypanej mąką i wycinać foremką ciastka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 200*C około 10 minut, aż będą złote.
Wiele osób uważa za szaleństwo pieczenie ciastek w domu. Owszem, nie jest to szybka sprawa, ale akurat ja bardzo to lubię. Ostatnio jednak mam mniej czasu i dlatego robię ich mniej. Skusiłam się na szybkie maślane ciasteczka, bez dodatków. Są bardzo kruche i długo świeże. Na pewno pyszne byłyby przełożone marmoladą i posypane cukrem pudrem. Ale wtedy radziłabym dać do ciasta połowę cukru.*na około 3 duże blaszki z piekarnikaSkładniki:300 g mąki3 żółtka1/3 łyżeczki soli100 g cukru pudru200 g dobrego masłaWszystkie składniki szybko zagnieść na jednolite ciasto i umieścić w lodówce na 1-2 godziny. Rozwałkować na stolnicy obsypanej mąką i wycinać foremką ciastka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 200*C około 10 minut, aż będą złote.