ßßß
 
            
         Składniki:250 g mąki100 g cukru pudru2 żółtka200 g masłaszczypta soliWszystkie składniki łączymy i zagniatamy ciasto. Z powstałego ciasta robimy ok. 25 kulek wielkości dużego orzecha włoskiego. Z każdej kulki robimy okrągły placuszek i smarujemy go marmoladą, a następnie ciasto zawijamy do środka.
Składniki:250 g mąki100 g cukru pudru2 żółtka200 g masłaszczypta soliWszystkie składniki łączymy i zagniatamy ciasto. Z powstałego ciasta robimy ok. 25 kulek wielkości dużego orzecha włoskiego. Z każdej kulki robimy okrągły placuszek i smarujemy go marmoladą, a następnie ciasto zawijamy do środka.
 Teraz lekko spłaszczamy powstałą kulkę i nadcinamy brzegi tworząc płatki kwiatka, a każdy płatek zawijamy.
Teraz lekko spłaszczamy powstałą kulkę i nadcinamy brzegi tworząc płatki kwiatka, a każdy płatek zawijamy.
 W środku każdego kwiatka kładziemy troszeczkę marmolady i posypujemy grubym cukrem.
W środku każdego kwiatka kładziemy troszeczkę marmolady i posypujemy grubym cukrem.
 Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 15 minut. Po upieczeniu ciasteczka możemy posypać również cukrem pudrem.
Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 15 minut. Po upieczeniu ciasteczka możemy posypać również cukrem pudrem.
 Smacznego!
Smacznego!