ßßß Cookit - przepis na Sos pieczarkowy

Sos pieczarkowy

Wykonanie

« Powrót  
Sos pieczarkowy
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
cebula 1 sztuk
pieczarki 200 gramów
mąka 1 łyżek deserowych
masło 1 łyżek stołowych
słodka smietanka 12% 1/2 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
zielona pietruszka według uznania
Wykonanie:
Pieczarki obieramy i kroimy na 4 części jeżeli są niewielkie, na 8 jak są większe. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Kiedy się lekko zrumieni dodajemy pieczarki i dusimy aż wyparuje woda. Śmietankę mieszamy z mąką i dodajemy do pieczarek,zagotowujemy i przyprawiamy. Po zdjęciu z ognia dodajemy dużo siekanej pietruszki.
Autor: ankatoki1980
Zobacz inne przepisy użykownika!
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7742/Sos-pieczarkowy