Wykonanie
« Powrót  
Sos pieczarkowyDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 1 sztuk
pieczarki 200 gramów
mąka 1 łyżek deserowych
masło 1 łyżek stołowychsłodka
smietanka 12% 1/2 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznaniazielona
pietruszka według uznaniaWykonanie:
Pieczarki obieramy i kroimy na 4 części jeżeli są niewielkie, na 8 jak są większe.
Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na
maśle. Kiedy się lekko zrumieni dodajemy
pieczarki i dusimy aż wyparuje
woda.
Śmietankę mieszamy z
mąką i dodajemy do
pieczarek,zagotowujemy i przyprawiamy. Po zdjęciu z ognia dodajemy dużo siekanej
pietruszki.Autor: ankatoki1980Zobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: