Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniak 1 kilogramów
por 50 dekagramów
mąka razowa 1 szklanek
sól według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
oliwa 2 łyżek stołowych
zielenina 1 łyżek stołowychWykonanie:
Ziemniaki ugotować w łupinach w osolonej wodzie. Ostudzić, obrać z łupin, przepuścić przez maszynkę lub zmiksować i wymieszać z
solą,
mąką, utartą
gałką muszkatołową. Oczyszczone
pory pokroić na trzycentymetrowe kawałki, udusić w małej ilości jarskiego rosołu lub
wody. Stolnicę posypać
mąką, rozwałkować ciasto na placek półcentymetrowej grubości, włożyć przygotowane, ostudzone
pory i zwinąć w roladę. Zapiec w piekarniku około 10-15 minut. Pokroić w plastry. Przed podaniem roladę można polać
oliwą i posypać
zieleniną. Roladę można przyrządzić w szklanym żaroodpornym naczyniu i w nim też podawać.Jarzyny i Pasztety weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: