ßßß Cookit - przepis na Rolada z porami

Rolada z porami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniak 1 kilogramów
por 50 dekagramów
mąka razowa 1 szklanek
sól według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
oliwa 2 łyżek stołowych
zielenina 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Ziemniaki ugotować w łupinach w osolonej wodzie. Ostudzić, obrać z łupin, przepuścić przez maszynkę lub zmiksować i wymieszać z solą, mąką, utartą gałką muszkatołową. Oczyszczone pory pokroić na trzycentymetrowe kawałki, udusić w małej ilości jarskiego rosołu lub wody. Stolnicę posypać mąką, rozwałkować ciasto na placek półcentymetrowej grubości, włożyć przygotowane, ostudzone pory i zwinąć w roladę. Zapiec w piekarniku około 10-15 minut. Pokroić w plastry. Przed podaniem roladę można polać oliwą i posypać zieleniną. Roladę można przyrządzić w szklanym żaroodpornym naczyniu i w nim też podawać.
Jarzyny i Pasztety weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/449/Rolada-z-porami