ßßß Cookit - przepis na Maślaki panierowane w orzechach (na przekąskę)

Maślaki panierowane w orzechach (na przekąskę)

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
maślak według uznania
jajko 2 sztuk
orzechy rozdrobnione według uznania
olej według uznania
Wykonanie:
maślaki oczyścić (nie płukać wodą), zdjąć skórkę z kapelusza, oczyszczone grzyby posolić i przyprawić do smaku, każdy kapelusz obtoczyć w jajku i w zmielonych orzechach. Smażyć na patelni, z obu stron każdy kapelusz na złoty kolor. Grzyby odsączyć na pergaminie podawać z natką pietruszki i cząstka pomidora.
Wersja druga: składniki i wykonanie jak wyżej , z tym że po odwróceniu na usmażoną połowę nałożyć startego oscypka, smażyć do stopienia się sera. Podawać z zielona pietruszką i odrobiną żurawiny (konfitura).
Uwagi:
kilka, kilkanaście kapeluszy maślaków (śr. 3 - 5 cm ),( 1-2 jajka w zależności od ilości grzybów)
Potrawy z Grzybów
Komentarze:
Autor: edl26
Data: 2008-12-13
ciekawy przepis
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2158/Maslaki-panierowane-w-orzechach-(na-przekaske)