Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
maślak według uznania
jajko 2 sztuk
orzechy rozdrobnione według uznania
olej według uznaniaWykonanie:
maślaki oczyścić (nie płukać
wodą), zdjąć skórkę z kapelusza, oczyszczone
grzyby posolić i przyprawić do smaku, każdy kapelusz obtoczyć w
jajku i w zmielonych orzechach. Smażyć na patelni, z obu stron każdy kapelusz na złoty kolor.
Grzyby odsączyć na pergaminie podawać z
natką pietruszki i cząstka
pomidora.Wersja druga: składniki i wykonanie jak wyżej , z tym że po odwróceniu na usmażoną połowę nałożyć startego
oscypka, smażyć do stopienia się
sera. Podawać z zielona
pietruszką i odrobiną
żurawiny (
konfitura).Uwagi:kilka, kilkanaście kapeluszy
maślaków (śr. 3 - 5 cm ),( 1-2
jajka w zależności od ilości
grzybów)Potrawy z
GrzybówKomentarze:Autor: edl26Data: 2008-12-13ciekawy przepisDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: