ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegorabarbar 500 gramówmleko 0,5 szklanekmąka ziemniaczana 1 łyżek stołowychżółtka 2 sztukcukier według uznaniaCynamon 1 łyżek deserowychWykonanie:Rabarbar oczyścić umyć drobno pokroić. Wrzucić do wrzącej wody (2 szklanki) zagotować, przetrzeć przez sito, zagotować powtórnie i zagęścić mąką ziemniaczaną rozmieszaną w szklance mleka. Gdy zawrze odstawić, dodać zapachy i żółtka utarte z cukrem i rozmącone z pozostałym mlekiem. W miarę potrzeb doprawić cukrem do smaku. Podawać natychmiast na gorąco lub na zimno z dodatkiem grzybka biszkoptowego.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!ZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: