ßßß Cookit - przepis na Pomidory faszerowane

Pomidory faszerowane

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pomidory 4 sztuk
kromki chleba tostowego 4 sztuk
ser feta 0,5 sztuk
tymianek 1 łyżek deserowych
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Umyć pomidory i obciąć wierzchy z ogonkiem. Wydrążony miąższ pokroić w drobna kosteczkę.
W małą kosteczkę pokroić też chleb tostowy, a oczyszczony czosnek drobno posiekać. Czosnek zeszklić na maśle. Dodać tymianek oraz kawałki chleba. Gdy chleb się zarumieni, dodać ser oraz miąższ pomidorów i wymieszać. Farszem nadziewać pomidory. Przykryć i zapiekać 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11198/Pomidory-faszerowane