ßßß Cookit - przepis na Szwajcarska zupa z kapusty

Szwajcarska zupa z kapusty

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
młoda kapusta 1/2 kilogramów
ziemniaki 300 gramów
cebula 2 sztuk
mąka 50 gramów
Wykonanie:
Do naczynia, wrzuć drobno pokrojoną cebulę i kapustę. Po 15 minutach prażenia we własnym sosie, zwiększ temperaturę i jeszcze trochę praż. Możesz dodać mąkę i podrumienić razem z kapustą. Do dwóch litrów wody wrzuć pokrojone w kostkę ziemniaki, ugotuj i dodaj kapustę. Zupę gotuj jeszcze przez 30 minut. Podawaj z grzankami.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5737/Szwajcarska-zupa-z-kapusty