ßßß Cookit - przepis na Cynadry po polsku

Cynadry po polsku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
cebula 2 sztuk
tłuszcz 4 dekagramów
mąka 2 łyżek stołowych
karmel 3 łyżek stołowych
wino 30 mililitrów
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
cynader 50 dekagramów
Wykonanie:
Cynadry nadkroić, przez godzinę moczyć w zimnej wodzie, po czym zlać ją i cynadry obgotować w nowej. Odcedzić, przekroić cynadry wzdłuż, a następnie pokroić na cienkie plasterki. Tak przygotowane cynadry włożyć do szybkowaru, zalać nową wodą, tak by je przykryła, zagotować, zdjąć szumowiny. Oczyszczoną cebulę pokroić, wraz z tłuszczem dodać do cynadrów i po zamknięciu szybkowaru ogrzewać 35 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, dopiero teraz posolić, dodać pieprz i wino, po czym doprowadzić sos do żądanej gęstości, dodając mąkę i wodę, zagotować.
Uwagi:
natka pietruszki posiekana
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1787/Cynadry-po-polsku