Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 2 sztuktłuszcz 4 dekagramów
mąka 2 łyżek stołowychkarmel 3 łyżek stołowych
wino 30 mililitrów
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniacynader 50 dekagramówWykonanie:Cynadry nadkroić, przez godzinę moczyć w zimnej wodzie, po czym zlać ją i cynadry obgotować w nowej. Odcedzić, przekroić cynadry wzdłuż, a następnie pokroić na cienkie plasterki. Tak przygotowane cynadry włożyć do szybkowaru, zalać nową
wodą, tak by je przykryła, zagotować, zdjąć szumowiny. Oczyszczoną
cebulę pokroić, wraz z tłuszczem dodać do cynadrów i po zamknięciu szybkowaru ogrzewać 35 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, dopiero teraz posolić, dodać
pieprz i
wino, po czym doprowadzić sos do żądanej gęstości, dodając
mąkę i
wodę, zagotować.Uwagi:
natka pietruszki posiekanaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: