Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
brzoskwinia 4 sztuk
cukier 10 dekagramów
sok z cytryny 0.5 sztuk
białko 3 sztuk
Cynamon 0.25 łyżek deserowych
konfitura borówkowa 4 łyżek stołowych
migdały 5 dekagramówWykonanie:
Brzoskwinie nakłuć w wielu miejscach widelcem, zanurzyć we wrzątku, po czym obrać ze skórki. Przekroić na pół i wyjąć pestki. Pół szklanki
wody wymieszać z 5 dag
cukru.
Sok z cytryny dodać do
wody i w tej wodzie gotować
brzoskwinie przez 7 minut.
Białka ubić, pianę posypać pozostałym
cukrem,
cynamonem i energicznie ubijać.
Konfiturę wymieszać z posiekanymi
migdałami, napełnić nią osączone połówki
brzoskwiń. Następnie ułożyć je na blasze, na
konfiturę nałożyć kleksy piany z
białek. Zapiekać 10 minut w temp. 240 st. Podawać na ciepło.Uwagi:
migdały posiekaneCiasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: