Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
makaron spaghetti 50 dekagramów
pomidory z puszki 2 sztuk
mięso mielone 30 dekagramów
czosnek 4 ząbki
cebula 1 sztuk
ser parmezan według uznania
zioła do portaw włoskich według uznania
pieprz 2 szczypta
sól według uznania
bazylia według uznaniaWykonanie:
Mięso podsmażyć do sypkości razem z
cebulą. Przełożyć do rondelka i dodać
pomidory (rozdrobnione) i
czosnek i dusić aż do zredukowania sosu. Dodać
sól,
pieprz i
zioła do smaku.Ugotować
makaron - radzę gotować ok 2-3 minut krócej niż podano na opakowaniu.
Makaron polać sosem i posypać
serem. Udekorować listkami
bazylii.Smacznego!Uwagi:Zamiast
pomidorów z puszki można użyć świeżych, czyli ok 60-70 dkg.Autor: xKASIULAxZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: