Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone mieszane 500 gramów
makaron spaghetti 500 gramów
czosnek 3 ząbki
pomidory 10 sztuk
bazylia 5 gałązki
pieprz według uznania
sól według uznania
Zioła kuchni włoskiej według uznaniaWykonanie:
Mięso obgotować chwilę w wodzie, odcedzić. Rozgrzać patelnię, wlać
oliwę i wrzucić
mięso.
Czosnek przecisnąć przez praskę,
bazylię drobno pokroić.
Czosnke i
przyprawy dodać do
mięsa.
Pomidory pokroić w kostkę, wrzucić do garnka i zagotować. Po ok. 30 minutach przetrzec przez sito (jeśli sosu wyjdzie mało można dodać
przecier pomidorowy z kartonika). Do
pomidorów dodać
mięso i
bazylię. Podawać z
makaronem.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: