ßßß Cookit - przepis na Zupa pomidorowa łatwa

Zupa pomidorowa łatwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
wywar 1.5 litrów
koncentrat pomidorowy 3 łyżek stołowych
śmietana 2 łyżek stołowych
przyprawy według uznania
kostka rosołowa 1 sztuk
Wykonanie:
Można ją gotować na wywarze. Odcedzić, dodać koncentrat pomidorowy, później zabielić śmietaną rozmieszaną z mąką, raz zagotować i przyprawić. Dodać ugotowany ryż, makaron,groszek ptysiowy do wyboru co komu i jak smakuje w pomidorowej zupie.Ale można po prostu przecier pomidorowy lub sok zagrzać (nie gotując) dodać do smaku kostkę rosołową, a później ugotować dodatki. Sok czy przecier mają zwykle dostateczną gęstość, aby zupa nie była wodnista. Jeśli jednak jest rzadka, podprawić ją śmietaną z mąką i wtedy trzeba jeszcze raz zagotować i przyprawić do smaku.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3683/Zupa-pomidorowa-latwa