Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
wywar 1.5 litrów
koncentrat pomidorowy 3 łyżek stołowych
śmietana 2 łyżek stołowych
przyprawy według uznania
kostka rosołowa 1 sztukWykonanie:Można ją gotować na wywarze. Odcedzić, dodać
koncentrat pomidorowy, później zabielić
śmietaną rozmieszaną z
mąką, raz zagotować i przyprawić. Dodać ugotowany
ryż,
makaron,
groszek ptysiowy do wyboru co komu i jak smakuje w pomidorowej zupie.Ale można po prostu
przecier pomidorowy lub sok zagrzać (nie gotując) dodać do smaku
kostkę rosołową, a później ugotować dodatki. Sok czy przecier mają zwykle dostateczną gęstość, aby zupa nie była wodnista. Jeśli jednak jest rzadka, podprawić ją
śmietaną z
mąką i wtedy trzeba jeszcze raz zagotować i przyprawić do smaku.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!ZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: