ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoagrest 1 szklanekmąka 1 łyżek stołowychmasło 1 łyżek stołowychśmietana 0,5 szklanekżółtko 1 sztuksól według uznaniacukier według uznaniaWykonanie:Agrest umyć. Zagotować 0,5 szklanki wody, wsypać agrest, zagotować i przetrzeć przez sito lub zmiksować. Masło stopić, wymieszać z mąką, zagotować, rozprowadzić przecierem agrestowym, mieszając zgotować. Zaprawić śmietaną i żółtkiem.. Sos przyprawić do smaku sola i cukrem. Podawać do mięs.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoagrest 1 szklanekmąka 1 łyżek stołowychmasło 1 łyżek stołowychśmietana 0,5 szklanekżółtko 1 sztuksól według uznaniacukier według uznaniaWykonanie:Agrest umyć. Zagotować 0,5 szklanki wody, wsypać agrest, zagotować i przetrzeć przez sito lub zmiksować. Masło stopić, wymieszać z mąką, zagotować, rozprowadzić przecierem agrestowym, mieszając zgotować. Zaprawić śmietaną i żółtkiem.. Sos przyprawić do smaku sola i cukrem. Podawać do mięs.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: