ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 40(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka 100 gramówmąka ziemniaczana 50 gramówjajka 4 sztukcukier 120 gramówWykonanie:Żółtka utrzeć na puch z trzecią częścią cukru. Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać pozostały cukier oraz mąkę ziemniaczana. Delikatnie wymieszać z utartymi żółtkami oraz mąką pszenną. Porcjami wkładać ciasto do szprycy z dużym okrągłym otworem. Na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać, w pewnych odstępach, okrągłe albo podłużne ciasteczka. Piec 15 minut w 200 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: