ßßß Cookit - przepis na Biszkopty

Biszkopty

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Biszkopty
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 40
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 100 gramów
mąka ziemniaczana 50 gramów
jajka 4 sztuk
cukier 120 gramów
Wykonanie:
Żółtka utrzeć na puch z trzecią częścią cukru. Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać pozostały cukier oraz mąkę ziemniaczana. Delikatnie wymieszać z utartymi żółtkami oraz mąką pszenną. Porcjami wkładać ciasto do szprycy z dużym okrągłym otworem. Na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać, w pewnych odstępach, okrągłe albo podłużne ciasteczka. Piec 15 minut w 200 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6979/Biszkopty