Wykonanie
« Powrót  
BiszkoptyDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 40(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 100 gramów
mąka ziemniaczana 50 gramów
jajka 4 sztuk
cukier 120 gramówWykonanie:
Żółtka utrzeć na puch z trzecią częścią
cukru. Z
białek ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać pozostały
cukier oraz
mąkę ziemniaczana. Delikatnie wymieszać z utartymi
żółtkami oraz
mąką pszenną. Porcjami wkładać ciasto do szprycy z dużym okrągłym otworem. Na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać, w pewnych odstępach, okrągłe albo podłużne
ciasteczka. Piec 15 minut w 200 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: