ßßß Cookit - przepis na Kotlety z kani

Kotlety z kani

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kapelusze kani 6 sztuk
jajka 2 sztuk
bułka tarta 3 łyżek stołowych
oliwa 4 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
słodka papryka 1/2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
- kanie dokładnie oczyścić
- jajka roztrzepać, doprawić solą i pieprzem
- bułkę tartą wymieszać z papryką
- grzyby maczać w jajku a następnie w bułce tartej
- smażyć na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła 5-10 min z każdej strony aż staną się złote
Autor: madzikxx
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Grzybów
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8825/Kotlety-z-kani