Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
papryka żółta 6 sztuk
cebula 1 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
woda 2 szklanek
serek topiony kremowy 4 litrów
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
papryki pokroić w kawałki, a
cebule w półplasterki. Na rozgrzaną w garnku łyżkę
oliwy wrzucić
cebulę i dusić na średnim ogniu, aż zmięknie (nie może się przyrumienić). Dodać
paprykę i chwile smażyć, a
potem dolać 2 szklanki
wody. Posolić i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować pod przykryciem, aż
papryka będzie miękka. Zdjąć garnek z ognia, do
papryki dodać
serek i wszystko zmiksować na gładka masę. Podawać na gorąco, ozdabiając każdą porcję kilkoma kroplami
oliwy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
seremZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: