ßßß Cookit - przepis na Zupa paprykowa

Zupa paprykowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
papryka żółta 6 sztuk
cebula 1 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
woda 2 szklanek
serek topiony kremowy 4 litrów
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone papryki pokroić w kawałki, a cebule w półplasterki. Na rozgrzaną w garnku łyżkę oliwy wrzucić cebulę i dusić na średnim ogniu, aż zmięknie (nie może się przyrumienić). Dodać paprykę i chwile smażyć, a potem dolać 2 szklanki wody. Posolić i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować pod przykryciem, aż papryka będzie miękka. Zdjąć garnek z ognia, do papryki dodać serek i wszystko zmiksować na gładka masę. Podawać na gorąco, ozdabiając każdą porcję kilkoma kroplami oliwy.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11168/Zupa-paprykowa