ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegomąka pszenna 1 szklanekmąka kukurydziana 0.5 szklanekjajko 2 sztukmleko 0.5 szklanekwoda 0.5 szklaneksól według uznaniapieprz według uznaniaolej sojowy według uznaniapieczarka 30 dekagramówcebula 1 sztukWykonanie:Przyrządzić ciasto naleśnikowe łącząc mąkę, mleko, wodę i jajka a następnie mieszając dokładnie wszystkie składniki. Usmażyć placki naleśnikowe. Pieczarki oczyścić, dokładnie umyć, pokrajać w cienkie talarki. Dodać cebulę pokrajaną w drobną kostkę, podlać kilkoma łyżkami wody, udusić, przyprawić solą i pieprzem do smaku, dodać olej. Na placki naleśnikowe nakładać nadzienie, zwijać w rulon, smażyć na jasnozłoty kolor.Potrawy mączne weg.Potrawy z GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: