Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
konfitura borówkowa 10 dekagramów
natka pietruszki 0.5 sztuk
olej 100 mililitrów
ser camembert 20 dekagramów
sól według uznania
mleko 1 szklanek
mąka 0.7 szklanek
jajko 2 sztukWykonanie:Przygotować ciasto:
mąkę utrzeć z
żółtkami,
mlekiem i
solą. Ubić sztywną pianę z
białek i dodać ją do ciasta. Usmażyć 4 naleśniki (każdy na łyżeczce
oleju).
Camembert pokroić w plasterki. Naleśniki ułożyć na blasze, na wierzchu każdego poukładać plasterki
camembert. Zapiekać przez 2-3 minuty w dobrze nagrzanym piekarniku. Na patelni rozgrzać pozostały
olej, wrzucić listki
natki i krótko je podsmażyć.
Serowe naleśniki ułożyć na półmisku, posypać
natką. Podawać z
konfiturą borówkową.Uwagi:pół pęczka
natkiKuchnia FrancuskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: