Wykonanie
« Powrót  
BiszkoptyDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 230 gramów
cukier 225 gramów
masło 190 gramów
białko 6 sztuk
wanilia 1 sztuk
sól według uznaniaWykonanie:
Masło wyrabiać drewnianą łyżką tak długo, aż będzie miało konsystencję kremu. Dodać
cukier i
białka i dobrze wymieszać. Do tak przygotowanej masy wsypać przesianą
mąkę (225 g.),
sól i
wanilię. Wyrobioną masą napełnić woreczek do wyciskania kremów z gładką końcówką o średnicy około 1/2 c-m. Wyciskać dziesięciocentymetrowej długości paski na posmarowaną
masłem i posypaną
mąką blaszkę do pieczenia. Ciasto piec w piekarniku 5-10 minut w temperaturze 200”C.
Biszkopty powinny
mieć brzegi zrumienione, a środki jasne. Upieczone "kocie
języki" pozostawić na siatce piekarskiej, aż zupełnie ostygną.Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: