ßßß
Do przygotowania tortu potrzebujemy: na biszkopt (wg Moje Wypieki)- 226g masła- 220 g cukru (użyłam cukru pudru)- 5 białek- 2 łyżki ekstraktu z wanilii- 375g mąki- 4 łyżeczki proszku (jedno opakowanie)- pół łyżeczki soli- 355 g mleka- barwnik do ciasta w formie żelu (Wilton)* wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowejMasło ubić na puszystą, jasną masę, d odać cukier puder. Po kolei dodawać białka i cały czas miksować. W mleku rozpuścić barwnik i na zmianę dodawać mleko i wymieszane suche składniki (przesianą mąkę, sól, proszek). Piec ok 35-40 minut w temperaturze 190 stopni bez termoobiegu. Ostudzić.Biszkopt wyrównać z góry i przeciąć na dwie części. Przełożyć kremem.Boki i górę obłożyć kremem. Górę posypać na krem- kostkę masła (temperatura pokojowa)- 220 g cukru pudruMasło z cukrem utrzeć na puszystą masę.

