Wykonanie
czyli kocie języczkiTe
ciasteczka są sposobem na zużycie
białek, które zostaną w trakcie przygotowywania innej potrawy – u mnie były to
lody.
Ciasteczka łatwo się przygotowuje, są bardzo aromatyczne i pyszne.

Przepis zaczerpnęłam ze strony Daily delicious.Składniki :70 g niesolonego
masła150 g drobnego
cukru120 ml
bitej śmietanyesencja waniliowa60 g
białek130 g
mąki1/4 łyżeczki
soliWykonanie :należy rozpuścić
masło w kąpieli
wodnej, zdjąć z kuchenki i dodac
cukier z
solą – zmiksować. Dodać
bitą śmietanę, esencję
waniliową i wymieszać. Dodać
białka – wymieszać (ubić). Na koniec dodać
mąkę i dobrze wymieszać (zmiksować).Nagrzac piekarnik do 170 st. Masę przełożyć do szprycy cukierniczej o końcówce około 1 . 5 cm. Na blachę połozyć papier do pieczenia, wyciskać paski o długości około 6 cm. Piec około 10-15 minut (do momentu zbrązowienia brzegów.

