ßßß Cookit - przepis na Zupa mediolańska

Zupa mediolańska

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
cebula 1 sztuk
olej 4 łyżek stołowych
kapusta włoska 0.5 sztuk
ementaler 40 gramów
ryż 3 łyżek stołowych
gąska zielonka 200 gramów
przecier pomidorowy 1 łyżek stołowych
papryka słodka według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Posiekaną cebulę podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną, sparzoną kapustę włoską, sól, pieprz oraz paprykę, zalać wodą i zagotować. Dodać osobno ugotowany ryż oraz koncentrat pomidorowy i gotować jeszcze chwilę. Gotową zupę, już na talerzach posypać utartym ementalerem.
Potrawy z Grzybów
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/998/Zupa-mediolanska