Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
marchew 3 sztuk
orzech nadnerczowy solony 5 dekagramów
orzeszki ziemne łuskane 5 dekagramów
słonecznik ziarno 3 dekagramów
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
oliwa 2 łyżek stołowych
olej arachidowy 1 łyżek stołowych
ocet winny biały 1 łyżek stołowych
cukier według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Marchewki obrać, umyć i pokroić w "zapałki".
Orzechy drobno posiekać.
Ziarna słonecznika uprażyć bez tłuszczu i wraz z
natką pietruszki oraz
orzechami dodać do
marchewki i wymieszać.Przygotować sos:
oliwę,
olej arachidowy i
ocet wymieszać, doprawić
solą i
cukrem. Surówkę polać sosem i jeszcze raz dokładnie wymieszać.SurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: