ßßß Cookit - przepis na Kasztanki

Kasztanki

Wykonanie

« Powrót  
Kasztanki
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka razowa 30 dekagramów
słód jęczmienny 1 łyżek stołowych
margaryna bezmleczna 1 łyżek stołowych
soda oczyszczona 1 łyżek deserowych
woda 100 mililitrów
sól według uznania
Wykonanie:
Kasztany obrać ze skórki i gotować około 1/2 godziny na małym ogniu, dodać słód i gotować jeszcze 15 minut. Następnie pozostawić do ostygnięcia, odcedzić, połączyć z migdałami i zmiksować. W międzyczasie wyrobić ciasto, po czym wszystkie składniki połączyć i wstawić do lodówki na 1,5 godziny. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy smażyć ciasto w formie małych, cienkich naleśników, które następnie napełnić nadzieniem i zawinąć w rożek
Uwagi:
Można użyć zwykłą mąkę.
Jarzyny i Pasztety weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/399/Kasztanki