Wykonanie
« Powrót  
KasztankiDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka razowa 30 dekagramówsłód jęczmienny 1 łyżek stołowych
margaryna bezmleczna 1 łyżek stołowych
soda oczyszczona 1 łyżek deserowych
woda 100 mililitrów
sól według uznaniaWykonanie:
Kasztany obrać ze skórki i gotować około 1/2 godziny na małym ogniu, dodać słód i gotować jeszcze 15 minut. Następnie pozostawić do ostygnięcia, odcedzić, połączyć z
migdałami i zmiksować. W międzyczasie wyrobić ciasto, po czym wszystkie składniki połączyć i wstawić do lodówki na 1,5 godziny. Na rozgrzanej patelni z odrobiną
oliwy smażyć ciasto w formie małych, cienkich naleśników, które następnie napełnić nadzieniem i zawinąć w rożekUwagi:Można użyć zwykłą
mąkę.Jarzyny i Pasztety weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: