ßßß Cookit - przepis na Krem z białego serka w kompocie z jeżyn

Krem z białego serka w kompocie z jeżyn

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
cukier 100 gramów
likier z czarnej porzeczki 4 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 4 łyżek stołowych
jeżyna 500 gramów
twaróg 500 gramów
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
masa migdałowa 2 łyżek stołowych
cukier waniliowy 10 gramów
śmietana kremówka 1 szklanek
płatki migdałowe 20 gramów
Wykonanie:
Zagotować cukier, likier i białe wino, dodać jeżyny i ponownie zagotować pod przykryciem i ostudzić
Serek, skórkę startą z cytryny, masę migdałową i cukier waniliowy utrzeć na pulchną masę. Połączyć z ubitą na sztywno śmietaną bezpośrednio przed podaniem.
Zimny kompot z jeżyn rozlać na talerze. Krem z białego serka nałożyć ostrożnie na środek każdej porcji. Posypać płatkami migdałowymi uprzednio lekko przyrumienionymi na suchej patelni.
Uwagi:
chudy twarożek
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3852/Krem-z-bialego-serka-w-kompocie-z-jezyn