Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
cukier 100 gramów
likier z
czarnej porzeczki 4 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 4 łyżek stołowych
jeżyna 500 gramów
twaróg 500 gramów
sok z cytryny 1 łyżek deserowychmasa migdałowa 2 łyżek stołowych
cukier waniliowy 10 gramów
śmietana kremówka 1 szklanek
płatki migdałowe 20 gramówWykonanie:Zagotować
cukier,
likier i
białe wino, dodać
jeżyny i ponownie zagotować pod przykryciem i ostudzić
Serek, skórkę startą z
cytryny, masę
migdałową i
cukier waniliowy utrzeć na pulchną masę. Połączyć z ubitą na sztywno
śmietaną bezpośrednio przed podaniem.Zimny kompot z
jeżyn rozlać na talerze. Krem z
białego serka nałożyć ostrożnie na środek każdej porcji. Posypać
płatkami migdałowymi uprzednio lekko przyrumienionymi na suchej patelni.Uwagi:
chudy twarożekAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: