ßßß
Składniki:6 łyżek masła10-15 dag biszkoptów lub spód biszkoptowy z 3 jajMasa serowa:1 opakowanie galaretki cytrynowej25 dag białego twarogu4 łyżki soku z cytryny5 łyżek cukru1 opakowanie cukru waniliowego1 pojemnik śmietany 30% o poj. 250 mlWykonanie:Masło rozpuszczam. Biszkopty kruszę i mieszam z masłem. Wykładam na spód tortownicy i odstawiam do lodówki na ok 30 min.Galaretkę rozpuszczam w szklance wody i zostawiam by wystygła. Twaróg ucieram z sokiem z cytryny, cukrem i cukrem waniliowym. Kremówkę ubijam na sztywno. Gdy galaretka zaczyna tężeć łączę ją najpierw z masą serową a potem z kremówką, za pomocą drewnianej łyżki. Gotową masę rozsmarowuję na spodzie z biszkoptów i wstawiam na min. 2 godz. do lodówki.