Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
wywar z 1kg
szparagów 1,5 litrówzimne
mleko 3 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
sól 1 szczypta
cukier 1 szczypta
śmietana 1/2 szklanek
żółtko 1 sztukzrumienione w piekarniku grzanki przygotowane z cienkich plasterków
bagietki według uznaniaWykonanie:
Wywar zagotowujemy, do gorącego wlewamy
mleko z rozprowadzoną w nim
mąką, zagotowujemy raz jeszcze i gdy trzeba delikatnie doprawiamy
solą i szczyptą
cukru. Po zdjęciu z ognia dodajemy
śmietanę lekko ubitą z
żółtkiem. Krem podajemy zaraz po przygotowaniu, bardzo gorący, w kokilkach. Oddzielnie podajemy gorące lekko zrumienione grzanki.Autor: anna803Zobacz inne przepisy użykownika!ZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: