ßßß Cookit - przepis na Zupa krem szparagowy

Zupa krem szparagowy

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
wywar z 1kg szparagów 1,5 litrów
zimne mleko 3 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
sól 1 szczypta
cukier 1 szczypta
śmietana 1/2 szklanek
żółtko 1 sztuk
zrumienione w piekarniku grzanki przygotowane z cienkich plasterków bagietki według uznania
Wykonanie:
Wywar zagotowujemy, do gorącego wlewamy mleko z rozprowadzoną w nim mąką, zagotowujemy raz jeszcze i gdy trzeba delikatnie doprawiamy solą i szczyptą cukru. Po zdjęciu z ognia dodajemy śmietanę lekko ubitą z żółtkiem. Krem podajemy zaraz po przygotowaniu, bardzo gorący, w kokilkach. Oddzielnie podajemy gorące lekko zrumienione grzanki.
Autor: anna803
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5478/Zupa-krem-szparagowy