Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
szynka prosciutto 230 gramów
oliwa z oliwek 4 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
sok z cytryny według uznania
sałata rucola 140 gramówWykonanie:Liście dokładnie umyć , skropić
sokiem z cytryny,
oliwą z oliwek, dodać
sól i
pieprz, wymieszać i ułożyć na talerzyku , który ma stać na
stole. Dodać na to
szynkę.Uwagi:Bardziej treściwą
sałatę otrzymamy gdy dodamy do niej
koper włoski oraz
pomarańcze pokrojone w plasterki bądź drobną kosteczkę.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: