ßßß Cookit - przepis na Rucola z prosciutto

Rucola z prosciutto

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
szynka prosciutto 230 gramów
oliwa z oliwek 4 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
sok z cytryny według uznania
sałata rucola 140 gramów
Wykonanie:
Liście dokładnie umyć , skropić sokiem z cytryny, oliwą z oliwek, dodać sól i pieprz, wymieszać i ułożyć na talerzyku , który ma stać na stole. Dodać na to szynkę.
Uwagi:
Bardziej treściwą sałatę otrzymamy gdy dodamy do niej koper włoski oraz pomarańcze pokrojone w plasterki bądź drobną kosteczkę.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3594/Rucola-z-prosciutto