Wykonanie
Carpaccio z
awokado to raj na podniebieniu! Przepis znalazłam na genialnym blogu kwestia smaku, którym wszystkim polecam;-) Nie
będę ukrywać, że często jest to moje źródło inspiracji, ale to chyba nie wstyd uczyć się od lepszych ;-)Składniki:
Awokadoodrobina soku z cytryny/limonki
oliwa z oliwekpieprz i
sólparę plasterków
szynki parmeńskiejrukola lub inna
sałata karbowanaparę kostek lazura błękitnegoPrzepis nie jest bardzo skomplikowany i cała trudność polega na obraniu
awokado ze skórki i pokrojenia w cienkie plasterki. Następnie układamy je na talerzu, dobrze skrapiamy
cytryną, zwijamy
szynkę parmeńską w ruloniki i kładziemy na
awokado razem z lazurem i
sałatą. Wszystko posypujemy
pieprzem i
solą oraz skrapiamy
oliwą z oliwek ;-)PYCHA!O.