ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 200 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowłoszczyzna 1 sztukczosnek 2 ząbkicebula 2 sztuknóżki cielęce 500 gramówgicz cieleca 500 gramówliść laurowy 1 sztukpieprz 10 ziarnaziele angielskie 4 ziarnasok z cytryny 0,5 sztukprzyprawa Smakomyk 1 łyżek deserowychpieprz mielony według uznaniaWykonanie:Oczyścić włoszczyznę. Obrany czosnek posiekać. Oczyszczona cebulę podpiec na suchej patelni. Nóżki oraz gicz oczyścić, sparzyć i włożyć do garnka. Zalać zimna wodą, dodać cebulę, włoszczyznę, przyprawy w zi8arnach oraz przyprawę Smakomyk. Gotować pod przykryciem ok. 3 godziny na bardzo małym ogniu. Wyjęte z wywaru mięso oddzielić od kości i drobno pokroić.Przecedzić wywar, dodać sok z cytryny oraz czosnek. Doprawić do smaku przyprawa oraz pieprzem. Rozłożyć mięso do małych salaterek. Przybrać warzywami z wywaru. Zalać wywarem i wstawić na 6 godzin do lodówki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: