Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 200 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
włoszczyzna 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
cebula 2 sztuknóżki cielęce 500 gramówgicz cieleca 500 gramów
liść laurowy 1 sztuk
pieprz 10 ziarna
ziele angielskie 4 ziarna
sok z cytryny 0,5 sztuk
przyprawa Smakomyk 1 łyżek deserowych
pieprz mielony według uznaniaWykonanie:Oczyścić
włoszczyznę. Obrany
czosnek posiekać. Oczyszczona
cebulę podpiec na suchej patelni. Nóżki oraz gicz oczyścić, sparzyć i włożyć do garnka. Zalać zimna
wodą, dodać
cebulę,
włoszczyznę,
przyprawy w zi8arnach oraz przyprawę Smakomyk. Gotować pod przykryciem ok. 3 godziny na bardzo małym ogniu. Wyjęte z
wywaru mięso oddzielić od kości i drobno pokroić.Przecedzić
wywar, dodać
sok z cytryny oraz
czosnek. Doprawić do smaku
przyprawa oraz
pieprzem. Rozłożyć
mięso do małych salaterek. Przybrać warzywami z
wywaru. Zalać
wywarem i wstawić na 6 godzin do lodówki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: