Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 240 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 6 sztuk
łosoś wendzony 100 gramów
natka pietruszki 1 pęczek
papryka marynowana w occie 100 gramów
woda 900 mililitrów
kostka rosołowa warzywna 2 kostek
żelatyne 8 łyżek deserowychWykonanie:
Jajka ugotowane pokroić w plastry.
Natkę pietruszki umyj osusz oderwij listki od łodyg.
Paprykę pokrój w kostkę.Przygotuj
bulion warzywny.Do wrzącego
bulionu wsyp
żelatynę (nie gotuj)i mieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia.Płynną zalewę wlej do foremek o wymiarach około 10x25cm na wysokość 1,5cm.Ułóż plastry
jajek,listki
natki i kawałki
papryki.
łososia zwiń i ułóż wzdłuż foremki.Odstaw do zastygnięcia.Wlej kolejną warstwę zalewy i powtórz układanie wszystkich składników.Wlej resztę zalewy i ułóż pozostałe składniki.Wstaw do lodówki na 3-4 godziny.Autor: ewelina1_12Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z JajPotrawy z RybWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: